A tisztán látás szakértő blogja

A tisztán látás szakértő blogja

Látásunk

2016. november 29. - FatFox Creative

title-1.jpg

SZEMÜNK FÉNYE - ELLENŐRIZTESSE SZEMÜVEGÉT ÉVENTE!

Látásunk védelme alapvetően két irányból fogható meg:

  1. fontos a megfelelő fényvédelem, amely az UV-sugárzástól óvja szemünket
  2. másrészt fontos a kevésbé ismert, ún. KÉK FÉNY elleni védelem, melyet a XXI. század életmódja jelent.

 

ÁRTALMAS UV-SUGARAK

Nem kell a Napba nézni ahhoz, hogy retinánkat erős sugárzás érje. Ősszel és télen ugyanúgy sérülhet a szemünk, ha nem gondoskodunk a megfelelő védelemről. Míg az UV-A sugarak a kötőhártyát, addig az UV-B sugárzás a szemlencsét károsítják. Hosszútávú hatásai lassan és fájdalommentesen jelentkeznek. A káros sugárzáshoz elég az is, ha a napsugarak olyan felületről visszaverődve jutnak el hozzánk, ami felerősíti a hatásukat. Ilyen például a víztükör vagy a fehér felületek – térburkolat vagy épp a hóval fedett táj.

 

KÉK FÉNY - KÁROSÍTÓ KÖRNYEZET

Napjainkban egyre többet végezzük munkánkat ún. KÉK FÉNY hatást használva. Számítógépezünk, tévét nézünk, mesterséges fényforrásokat használunk. További negatív hatást jelentenek a kozmetikumok maradványai, a légkondicionálók száraz levegője. Mindez olyan megterhelés a szemnek, melyhez hozzáadva az UV-sugárterhelést, a következmények nehezen behatárolhatók.  

 

LÁSS ÉS VÉDD!

Bár a szervezetünk számára nélkülözhetetlen fénymennyiség jó részét a szemünkön keresztül vesszük fel, fentiekből látható, hogy mennyire fontos felelősséggel gondolkodnunk a saját és gyermekeink szemüvegei esetében. Ezt erősíti a modern élettel együtt járó kék sugárzással (monitorok, TV, okostelefonok stb.) szembeni védelem, így megvizsgáltuk, milyen lépéseket tehetünk a megfelelő szemüveglencse kiválasztása érdekében.

 

FONTOS A MEGBÍZHATÓ SZAKMAI HÁTTÉR

A szemüveg olyan eszköz, mely viselésekor a látás javítását, a szem mechanikai védelmét illetve UV védelmét szolgálja. Látásunk az egyik legfontosabb érzékszervünk, ezért egy magyar testvérpár (Sasvári Béla és Sasvári Viktor) célul tűzte ki, hogy segít az embereknek könnyebben elérhetővé tenni a biztonságos éleslátás élményét. Szeretnék elérni, hogy azok az emberek, akiknek látásjavításra van szükségük a helyes korrekciójú, minőségi és szakszerűen elkészített eszközöket - szemüveget vagy kontaktlencsét viseljenek. Egy látásproblémával élőnek ugyanis a helyesen elkészített szemüveg nélkül elképzelhetetlen a jó közérzet, a pontos munkavégzés, vagy akár a közlekedésben való felelősségteljes részvétel. 

 

ELLENŐRIZTESSE SZEMÜVEGÉT ÉVENTE!

Ma már a szemüvegek nagy része műanyag lencsével készül, hiszen ez a komfortos viselet alapja. A műanyag szemüveglencsék gyári felületkeményítése jó minőségű és rendeltetésszerű használat mellett megfelelő védelmet ad a mindennapi életben. Ez azt jelenti, hogy a törlési karcoknak hosszú ideig ellen tud állni, de természetesen a durva mechanikai hatásoktól nem tudja megvédeni a lencsék felületét. A sérült lencse pedig ártalmasabb a szemnek, mint az állandó hunyorgás. Így a szemüvegek lencséjét is évente szükséges ellenőrizni!

 

MIT TEHETÜNK A SZEMÜVEGEINKKEL?

Évszaktól függetlenül a megfelelően kiválasztott szemüveglencse nagyon sok kellemetlenségtől megóvhat bennünket. Az OPTICWORLD által biztosított felületkezelő rétegek minden helyzetre kínálnak megoldást. UV CONTROL felületkezeléseik megfelelő védelmet nyújtanak a szemet ért káros hatásokat illetően. Minden High Vision LongLife UV Control felületkezeléssel ellátott termék 100% UV-védelmet biztosít, de választható BLUE CONTROL speciális kék fény szűrést biztosító réteg is. Mindkét védőréteg esetében 3 év garancia jár a felületkezelésre.

 

FIGYELEM! Ha úgy érzi, hogy romlott a látása, akkor ne kísérletezzen az olcsón kapható szemüvegekkel! A nem személyreszabott szemüvegek sok esetben inkább ronthatják a látást!

A bejegyzés trackback címe:

https://optika.blog.hu/api/trackback/id/tr2012010108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása