A tisztán látás szakértő blogja

A tisztán látás szakértő blogja

Rossz szokások – le veletek!

Rossz szokások – le veletek!

2018. május 08. - FatFox Creative

Szemtelenül sok rossz szokással terhelhetjük szemünk egészségét. Mit tehetünk, hogy hosszú távon jó látásra tegyünk szert? Mi az, ami igazán csak rajtunk múlik? Valóban annyira fontosak azok a szokások, hogy megtartsuk őket?

  1. Szemdörzsölés

Apró, észrevétlen mozdulat és máris milliócska apró baktérium talál új lakóhelyre. Rosszabb esetben picinyke felületi vagy érsérülést okozhatunk. Kedvelt módja például a kötőhártya-gyulladás terjedésének. Ráadásul még egy érv a gyakori, legalább 20-30 másodperces kézmosás mellett.

ow_rossz2.jpg

  1. Fejtartás

Túl közel vagy túl távolról nézed? Lehet, hogy mindössze egy tanult, ellesett vagy kényelemből kialakult rossz szokásról van szó. Különösen fontos, hogy a kisgyerekek időben kapjanak erről visszajelzést. Ezzel nem csupán hosszú távon ajándékozhatjuk meg őket a jó látás élményével, de időben kiderülhet a még korrigálható rövidlátás is.

  1. A világítás és a monitor

Az egyik legtipikusabb probléma, hogy a monitor és a környezet fényereje nincs összhangban. Legyen szó a telefon, a televízió vagy vezetés közben a GPS kijelzőjéről. A szem nehezen tolerálja a kontrasztos fénykülönbségeket. Hát, még a monitor előtti megszakítás nélküli, hosszú ideig tartó szemguvasztást. A megoldás kézenfekvő…

17-teen-ipad-rex.jpg

  1. Füstölés

A szemet védő „filmrétegnek” akár aktív, akár passzív dohányzást kell elviselnie – egyaránt terhelő. A kiszáradt, véreres szem műkönnyért, szemcseppért és/vagy új szokásokért kiált. És most csak a szemre gyakorolt hatásáról beszélünk…

  1. Reggeli szem- és arcmosás

A reggeli, hideg vizes arcmosás ósdinak tűnik, mint a fésülködés száz mozdulattal. Azonban a hideg víz érösszehúzó hatással bír, és az álompornak becézett csipát is eltávolítja. Felfrissít, felébreszt, épp úgy, mint az éhgyomorra ivott pohár víz. Nem mellékesen: reggeli torna a szemkörnyéki finom bőrnek és apró izmoknak.

ow_rossz4.jpeg

Szokás vagy valós probléma?

A rossz szokások levetkőzésével erre kapunk választ. Ha a szemszárazság, -fáradékonyság, homályos látás, erős csipaképződés vagy más probléma megmarad, akkor a szakember segíthet. A megoldás lehet akár egy egyszerű szemcsepp, -krém vagy az ideiglenes szemüvegviselés.

Máris megnyugtató a tudat, hogy ami rajtunk múlt, azt megtettük. A megbízható minőségű „szemre való” dekor kozmetikumok, egészséges táplálkozás és rendszeres orvosi ellenőrzés már csak hab a tortán.

A bejegyzés trackback címe:

https://optika.blog.hu/api/trackback/id/tr9713899520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása