A tisztán látás szakértő blogja

A tisztán látás szakértő blogja

"A szemüvegem & én"- Mádai Vivien

2018. október 19. - FatFox Creative

Hétről-hétre érdekes történetekkel közvetítik az Optic World nagykövetei – Kamarás Iván, Mádai Vivien, Fehérvári “Freddie” Gábor, Pokorny Lia – a LÁTÁS HÓNAPJA legfontosabb üzenetét:

 

Vigyázz a szemedre, menj el szűrésre!

 

A digitális eszközök által kibocsátott kék fény kellemetlen szemszárazságot és szemfáradtságot okozhat.
Az Optic World nagyköveteként Mádai Vivien segít felhívni a figyelmet arra, hogy ezek a tünetek kék fény szűrős szemüvegekkel enyhíthetőek, sőt meg is szüntethetőek!

 

optic-world-2018100310963r-1024x683.jpg

Mióta hord szemüveget?


Egészen pici korom óta hordok szemüveget, bár meg kell, hogy mondjam őszintén, volt egy öt-hat éves időszak, amikor egyáltalán nem hordtam szemüveget, mert a szemem tulajdonképpen feljavult.
Ahogy múltak az évek, körülbelül a húszas éveim elején eszméltem rá arra, hogy valószínűleg ismét küzdök ezzel a problémával, úgyhogy egy alapos szemvizsgálat után ki is derült, hogy újra kell szemüveget hordanom.

Hány darab szemüvege van?


Körülbelül  35 darab, de ezek a régmúltból is származnak, szemüveget, napszemüveget soha nem dobok ki, nagyon-nagyon szeretem és mindig újra előveszem őket.

Milyen szemüvegeket szeret hordani?


Nyilván én is nőből vagyok, vitathatatlan, hogy nézem a külsejét a szemüvegnek és szeretek extravagánsabb
darabokat is bevállalni.
Például a legextrább szemüvegem egy merőben más típusú volt, mint az addig megszokottak. Egy csillogó szemüvegkeretet választottam. Szeretem hogyha egy szemüvegkeret feltűnő és egy picit kitűnik a többi közül.

Mádai Vivien választása: Celine & Dior

 

Celine


Céline Vipiana 1945-ben férjével szalont nyitott Párizsban, ahol luxus gyermekcipők forgalmazásába kezdtek. A ’60-as évekre már a kiegészítők is belekerültek a márka repertoárjába, 1967-re pedig az első ruházati kollekcióit is piacra dobták. Még ebben az évben a nemzetközi piacra is kiléptek. A cégnél 1945-1997 között az alapító Celine volt a tervező és a kreatív igazgató.

Ms. Vipiana után olyan nevek álltak a cég élén, mint Michael Kors vagy az olasz divattervező Roberto Menichetti. A Céline egyértelműen a divatvilág egyik vezető márkája. Jelenleg az LVMH csoport tagja, mely a világ talán leghíresebb márkacsoportja, tagjai a Céline mellet többek között a Dior, a Fendi, a Givenchy, Marc Jacobs és Donna Karan.

 

 

Dior


Christian Dior divattervező 1905-ben született Granville-ben. A világháború befejeztével Párizsba költözik, és diplomáciai pályára készül, de tanulmányait 1926-ban diploma nélkül megszakítja. 1938-ban a svájci Robert Piguet divatházhoz szerződik, ahol már, mint tervező első sikereit készíti. Dior különösen a New Look- stílussal vált népszerűvé 1947 táján. Első kollekciójával egyidejűleg parfümcéget is alapított.

Az ’50-es évekre az USA divatpiacán is markánsan jelen van és rohamosan terjeszkedik a nyugati világ országaiban. Dior halálakor, 1957-ben cége már 15 országban jelen van, majd Yves Saint-Laurent vette át a ház művészeti vezetését. Napjainkban a Groupe Arnault birtokolja a Christian Dior 70%-át, így közvetve többségi tulajdonosa a LVMH. A Dior ma is vezető márka a divatpiacon, ruháit számos híresség viseli, de legnagyobb sikerét a kiegészítői jelentik, a parfümök és szemüvegek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://optika.blog.hu/api/trackback/id/tr3614310953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása