A tisztán látás szakértő blogja

A tisztán látás szakértő blogja

Gyermekeink látása

2016. november 29. - FatFox Creative

Miért fontos, hogy élesen lássunk?

Talán furcsa ezt a kérdést feltennünk, de nézzünk a kérdés mögé. A gyermek egészséges fejlődéséhez nélkülözhetetlen, hogy mindent jól lásson. A látásromlás befolyásolja a közérzetét, a szociális beilleszkedési készségét, kihat a tanulmányi eredményekre és az egészségre is.

A gyermekek megfelelő fejlődésének biztosításához fontos, hogy már korai stádiumban felismerjük és diagnosztizáljuk a lehetséges látásproblémákat. Így a szülők, az optometrista és más szemészeti szakemberek együttesen tehetik meg a szükséges lépéseket ahhoz, hogy visszaadják a gyermekek éles látását.

Ha látásprobléma áll fenn, jó, ha figyelembe vesszük, hogy a gyermekek számára készített kereteknek és lencséknek speciális elvárásoknak kell megfelelniük.

Ahhoz, hogy a szülők biztonsággal tudjanak dönteni a rendelkezésre álló lehetőségek közül, érdemes felkeresni egy szakértő optikai üzletet, ahol megfelelő tanácsadás során tájékozódhatnak a gyermekük számára legelőnyösebb megoldásról.

hlt1_child_need_glasses_1200x600.jpg

 

Gyerekszemüvegek, mit érdemes tudni róluk?

Anya, mindent látok!

"Bizony oka volt annak, amiért a kisfiam nem úgy tartja a fejét rajzolás közben, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva. Kiderült, hogy szemüveges lesz. Kétségbe estem. Hogy fog kinézni szemüvegesen? Hogy fogom rávenni arra, hogy viselje a szemüvegét? Számomra is bebizonyosodott a szemorvosi konzultációt követően, hogy a látásproblémák hatással lehetnek a tanulási képességére, emellett szociális és fejlődési problémákhoz vezethetnek." – ehhez hasonló aggályok gyakran megfogalmazódnak a szülőkben, amikor gyermekük látásáról van szó.

Tapasztalatunk szerint a szülőkre sokkal mélyebb és rosszabb hatással van az a hír, hogy gyermekük szemüveges lesz. Elkeserednek, megrettennek, kétségeik vannak bizony sok esetben, és míg elkészül az az "első szemüveg", azzal töltik a napjaikat, hogyan is készítsék fel a gyermeküket arra, hogy viselje majd a szemüvegét.

A szemorvosok, optometristák, látszerészek nem csupán a szemüveg helyes megválasztásában és a látás korrigálásában, de a lelki felkészülésben, ráhangolódásban is segítséget nyújtanak, elsősorban a szülőknek. A szülők akkor bizonyosodnak meg afelől, hogy a gyermekek mennyire rugalmasak és okosak, amikor az első szemüveg a gyermek fejére kerül. A gyermekük előtt kitárul a világ, szó szerint megjegyzik: "Anya, mindent látok és nagyon!"

Pedig semmi különös nem történt, csak végre elkezdett látni a gyermekük.

A bejegyzés trackback címe:

https://optika.blog.hu/api/trackback/id/tr8212010086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása