A tisztán látás szakértő blogja

A tisztán látás szakértő blogja

Kék fény: a láthatatlan veszély

2018. szeptember 18. - FatFox Creative

Kutatások mutattak rá, hogy több szemet és életvitelt befolyásoló negatív jelenségért a modern világ új fényforrásai felelősek. Ez érinti a monitor előtt dolgozókat, a digitális készülékeket nézőket, de még a gyerekeket, vagy azokat is, akik este LED-lámpa mellett olvasnak. Tehát mindannyiunkat! Van-e megoldás erre a problémára? Igen!

 

Álmatlanság, fáradtság, rossz közérzet

Ezekért a gyakran jelentkező problémákért az időjárás változását, a vitaminhiányt vagy a stresszt tesszük felelőssé, okuk azonban ennél sokkal hétköznapibb is lehet.

A kék fény bizonyos tartományai hatással vannak a boldogsághormon, az ébrenlét és az alvás szabályozására, a hormonműködésre, az anyagcserére, a test öngyógyító és növekedést szabályozó képességére. A mesterséges fényforrások tartalmazzák ezt a szemre, idegrendszerre ható láthatatlan kék frekvenciát, amelyekkel „megnyújtjuk” a napokat, és ezzel fel is borítjuk a szervezetünk normál önszabályozását.

blurred-background-cellphone-coffee-842554.jpg

A mindet „átsugárzó” láthatatlan veszély

Az okos eszközök, televízió, LED- és neon lámpák kék fénye a kívántnál magasabb, ezzel terheli a szemet, megtéveszti a szervezet belső óráját. Elalvás előtti használatuk késlelteti a szervezetnek azt a képességét, hogy felismerje a pihenés idejét, ezáltal miattuk tovább maradunk ébren. A megfelelő regenerálódás azonban a jó közérzet és az egészség kulcsfontosságú eszköze.

american-casual-cellphone-1262971.jpg

Korábbi öregedés

A kék fény természetes, egészséges mennyisége kiegyensúlyozottá tesz, felelős a természetes boldogsághormon termelésért, az éber nappali órákért. Túlzott jelenléte esetén azonban a szem és a szervezet gyorsabban öregszik. Az időskori makula degeneráció veszélyén kívül, a mesterségesen megnyújtott napok biológiai időnkből, az életünkből lopnak.

Egészséges szemre szemüveg?

A napszemüveg az egészséges szemet védi. A kék fény káros élettani hatásait egy speciális  lencsebevonat képes megszűrni, amely alkalmazható dioptriás és dioptria nélküli szemüvegeken is. Segítségével a fenti problémákon kívül az állandó szemüvegviselés, vagy a műtétet igénylő szembetegségek kialakulása is elkerülhető.

computer-contemporary-cup-1251833.jpgadult-american-blond-1061580.jpg

 

Mit tehet a monitor szemüveg?

A kékfény szűrővel ellátott szemüveg a nem kívánatos mennyiségű és frekvenciájú kék fény szervezetre gyakorolt hatását iktatja ki, ezzel visszaadja a test természetes önszabályozó képességét.

A speciális  bevonatú szemüveget használók kiegyensúlyozottabb közérzetről, nyugodtabb alvásról és hatékonyabb munkavégzésről számolnak be. Energikusabbnak érzik magukat, testük gyorsabban regenerálódik.

Az Optic World  a világ legnagyobb lencsegyártóinak termékeit forgalmazza, így a HOYA  BlueControl-ja, a ZEISS DuraVision® BlueProtect-je is megtalálható üzleteinkben.

Sokat ül a monitor előtt?

Szeme kiszárad, elfárad? A nap, mint nap használt elektronikai eszközeink által kibocsátott kék fény kellemetlen szemszárazságot és szemfáradtságot okozhat.

optic-world-ow_hoya_30_webkep-e1537259428681-263x300.jpg

Kékfény szűrős monitorszemüvegekkel ezek a tünetek enyhíthetőek, sőt meg is szüntethetőek!

AKCIÓ: 30% minden HOYA BlueControl réteggel ellátott szemüveglencsére!*

 

Akciós időszak: 2018. szeptember 1. – november 30.
*Komplett szemüveg elkészítése esetén.

A bejegyzés trackback címe:

https://optika.blog.hu/api/trackback/id/tr7214247199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása