A tisztán látás szakértő blogja

A tisztán látás szakértő blogja

“A szemüvegem & én” – Kamarás Iván

2018. október 08. - FatFox Creative

Vigyázz a szemedre, menj el szűrésre!

Kamarás Iván az Optic World nagyköveteként segít felhívni a figyelmet a LÁTÁS HÓNAPJA legfontosabb üzenetére: “Vigyázz a szemedre, menj el szűrésre!” A Mammutban található üzletünkben vizsgáltuk meg a sztár látását, hogy mi lett az eredmény, és mi Iván szemüvegekhez köthető személyes története? Máris eláruljuk!

 

Fontosnak tartja az egészségét, azon belül a szeme egészségét?


Igyekszem egészségtudatos életet élni, márcsak azért is, mert színészként a testem is a munkaeszközöm. A szemünk egészségére sajnos sokszor csak akkor figyelünk, ha valami nem jól működik, mert ha minden rendben, azt természetesnek vesszük. Pedig a szemünk egész nap dolgozik, komoly terhelés alatt van. A technikai kütyük villódzása, az időjárás (napsütés, szél stb.), és az én esetemben a sok szövegtanulás nagy erőpróba, folyamatos próbatétel a szemük számára, dolgozik látástól, Mikulásig…

 

 A látásvizsgálat járt bármilyen kellemetlenséggel?


Dehogy. Fájdalommentes, gyors, hatékony.

A látásvizsgálat eredménye azt mutatta ki, hogy nincs szükség korrekcióra, de úgy tudjuk mégis hasznos információkhoz jutott.


Igen, ezúton is köszönöm! Be is szereztem a javasolt táplálékkiegészítőt, a luteint. A lutein elnyeli a nap káros ibolyántúli sugarait és semlegesíti a retinában (a szem fényérzékeny részében) lévő szabadgyököket, amivel csökkentheti, az idősebb korban jelentkező gyakori szembetegség és látásvesztés fő okát. A lutein elnyeli a kék fényt – azt a fényt, amelyik egyébként a szemben károsodást okozhatna. Az emberi szervezet nem tudja a látáshoz nélkülözhetetlen luteint előállítani, ezért azt táplálkozásunkkal kell magunkhoz vennünk. Én megteszem.

 “Ha jól tudom, a napszemüveg 1920 után jött divatba, színészek használták először, a reflektorfény tompítására. Én napszemüvegfüggő vagyok. Vállalom. Leszokni nem szeretnék és nem is fogok. Milyen nekem a jó napszemüveg? Ami öltöztet, véd, és sokkal több, mint egy kiegészítő. Társ a mindennapokban, állandó kísérőm.”

optic-world-montazs.jpg

Kamarás Iván választása: Ray Ban és Tom Ford

 

Ray Ban


1920-as éveket írtak, amikor a máig is virágzó márka története kezdődött. A pilótáknak a szemet árnyékoló és védő szemüvegre volt szükségük, a megbízatást pedig John Bausch és Henry Lomb kapta, akik a 30-as évekre kifejlesztették az első napszemüvegeket, melyeket további újítások sora követett. A II. világháború végére pontot tevő, Európába érkező amerikai katonák hősök voltak. Így lett Arthur McArthur tábornok a RayBan első „arca”, a „pilóta” szemüveg pedig az amerikai szabadság szimbóluma.

A Ray-Ban ma a milánói székhelyű Luxoticca nevű vállalat része, amely a világ legnagyobb szemüveg és napszemüveg gyártója és forgalmazója.

Az amerikai hadsereg után a filmsztárok kerültek az érdeklődés és a népszerűség kereszttüzébe. Így került RayBan Peter Fonda, Audrey Hepburn, James Dean, Jack Nickolson, Tom Cruise orrára, és lett az ikonikus Andy Warhol, Madonna majd a Forma 1-es Ferrari pilóták viselete.

Tom Ford


Tom Ford 2005-ben alapította saját nevét viselő divatcégét, miután igazgatóként sikeresen „debütált” a Guccit és az Yves Saint Laurent színeiben. 2016-ban, egyedi és magas minőséget képviselő, eredetileg saját használatra tervezett és készített napszemüveg-modelleket dobott piacra. A Tom Ford napszemüvegek rendelkeznek kék fény elleni védelemmel, azaz képesek kiszűrni a digitális eszközök és a modern világítástechnika káros mellékhatásait.

TF védjegye: intelligens, igényes, széles látókörű, művelt, magabiztos férfiak és nők márkája, akik tudják, mit akarnak elérni az életben, és azzal is tisztában vannak, hogy kemény munka végigjárni ezt az utat.

Ford öltöztette Daniel Craig-et, amikor a 007-es ügynököt, James Bondot alakította. Tom Fordot visel: Gwyneth Paltrow, Will Smith, Anne Hathaway, Ryan Gosling, Beyonce, Johnny Depp, Jennifer Lopez, Colin Firth is.

 

Nálam a napszemüveg négy évszakos viselet. A napsugárzás aktuális erőssége persze nagyban befolyásolja a választásom. Nyáron többnyire a tükörlencsés szemüvegeket hordom, ősszel jöhetnek a kevésbé intenzív „fedésű” darabok. Mivel kék szemű vagyok, érzékeny a fényre, kifejezetten jól esik napszemüveget hordani, talán innen ered a megszállottságom. Fontos, hogy jó minőségű lencsét viseljünk, a szem mégiscsak a lélek tükre.

A bejegyzés trackback címe:

https://optika.blog.hu/api/trackback/id/tr1714288521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása