A tisztán látás szakértő blogja

A tisztán látás szakértő blogja

Segítség, az esküvőm lesz, ám szemüveges vagyok!

Miértek, hogyanok és megoldások

2017. november 04. - FatFox|Creative

Azt mondják, a szemüveg okosnak mutatja viselőjét. De ki akar az esküvőjén okosnak látszani?! Egy menyasszony legyen egyszerre ártatlan és szexi, szende és felszabadultan kicsattanó. Ilyen hatást, igazán, csak egy kendőzetlen arc tud kifejezni.

Miért venném le?

... mert testnevelésórán és duhaj mulatságon csak kevés szemüveg ül meg az orron. Épségét kiszámíthatatlanul mozgó fejek, könyökök és térdek veszélyeztetik.

Szemüveg nélkül azonban... az angyalunk vigyázz ránk. Pontosan megítélni vagy legalább felbecsülni mások távolságát és mozgási sebességét... Nem kevés kockázattal jár.

Az esküvő kényesen fontos esemény. Megismételhetetlen pillanatok sora. Nem törheti fel a cipő a menyasszony lábát. Nem csikizhetik flitterek, bojtok és rojtok a bőrét. Nem hunyoroghat szemüveg nélkül a fotókon. És a rég látott nagybácsi sem ropogtathatja, csókolgathatja meg úgy az ifjú menyasszonyt, hogy az csáléra nyomorgatott kerettel legyen kénytelen tölteni az estét.
leyamarini_collage_1.jpg

Akkor hogyan?

Ha fontos megtervezni a menüt, felpróbálni a ruhát, válogatni a helyszínek és az esküvői fotósok között, akkor épp ennyire fontos a szemüveg adta kényelmes látásbiztonság lehetőségeit végiggondolni.

Lencse keret nélkül, azaz kontaktlencse!

Ha régen nem bírta a szemed, akkor is érdemes új próbát tenni. Számtalan újítás történt a lencsék, lencseápolók és szemcseppek történetében, amivel most már jó tapasztalatod lehet.

A kontaktlencse beszerzésére az első esküvőre készülő teendők között gondolj. Szükséged lesz időre, hogy megszokja a szemed. Ez olyan, mint a sport, a zene vagy a tánc: eleinte nem érzed magad virtuóznak, de némi gyakorlás után új világban folytatódik az életed.

Megtanulni a ki- és behelyezést, felismerni, ha elfordult, megkülönböztetni, hogy elszakadt vagy csupán egy kis szösz került rá... Ha a lencse és a szemed első találkozásakor olyan érzésed lesz, mint Drakula grófnak a Hotel Transylvania-ban a kontaktlencsés résznél - az teljesen természetes.
leyamarini_collage.jpg

Megoldások

Nekem az optikusom volt nagy segítségre a kontaktlencse választásnál. Megbeszéltük, mit jelent a színezett lencse, és szeretnék-e ilyet. A szemvizsgálat után, időpontot kérhettem gyakorlásra, és éltem is ezzel a lehetőséggel.

Megkérdeztem kontaktlencsés barátnőimet. Így meghallgathattam néhány vicces, de nem megoldhatatlan sztorit. Ezen felbátorodva, bevonultam az üzletbe, hogy "próbáljak".

A tükör kezdőként nélkülözhetetlen. Néhány fontos szabály betartása kötelező. Például megtudtam, hogy kifejezetten tilos kontaktlencsében aludni. Ha mégis elfelejtem letenni az esküvő után, a nászéjszaka utáni reggelen egérpiros szemekkel sokkolhatom az ifjú férjt.

Ezek után már csak egy jó sminkmesterre volt szükségem, aki megadta a szemüveg nélküli - már így is szokatlanul új élményt jelentő - arcom valódi karakterét.

A bejegyzés trackback címe:

https://optika.blog.hu/api/trackback/id/tr4313992734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása