A tisztán látás szakértő blogja

A tisztán látás szakértő blogja

Milyen keret illik az arcomhoz?

2018. június 06. - FatFox Creative

Az optikai üzletek polcain több száz szemüveg vár gazdára. A széles kínálatból választani nem könnyű feladat, hiszen szakmai szempontokon túl számtalan esztétikai paramétert is érdemes figyelembe venni. Írásunkban a kiválasztás szempontjait gyűjtöttük össze.

fejforma_szemuveg2_1.jpeg

1. A nagyobb dioptria a lencse vékonyítását és meghatározott keretparamétereket igényel. Ennek alapvető célja, hogy a szélesebb lencse ne legyen látható.

2. Klasszikus főszabály: ami kerek azt szögletessel, ami szögletes azt kerekkel, ami keskeny azt szélessel, ami széles azt keskennyel, ami magas azt alacsonnyal, ami alacsony azt magassal ellensúlyozzuk.

3. Alaphelyzetben harmóniára, egymást kiegészítő színekre, tónusokra törekszünk. A halvány bőrszínt a sötét keret halványítja, sápasztja. Ideális a meleg vagy élénk szín, amely „feléleszti”. Ha kedvelünk egy színt ruháink, cipőink, hölgyek esetében smink, körömlakk vásárlásakor, akkor ehhez a színvilághoz illő keretet válasszunk.

4. Legyen szó férfiakról vagy hölgyekről a frizura és a felsőruházat nyak környéki záródásával megadhatunk egy kellemes „keretet”. Az ilyen részletek finom hangolásával még jobban látható az összhatás.

5. A stílustanácsadók és az optikai üzletek szakemberei ismereteik, tapasztalatuk révén segíthetnek meghatározni, karakterünk a négy évszak közül melyikbe tartozik. A bőr- és hajszín, a habitus jól megfogható pilléreket kínál, hogy meghatározzuk, mely típusba tartozunk.

6. Az új keret vagy a szemüvegről kontaktlencsére való váltás, visszahat hétköznapjainkra. Környezetünk megszokott bennünket „régi” szemüvegünkkel. A korábbi megjelenésünkhöz képest új választása üzenetet hordoz. Amennyiben „lökésre” van szükségünk egy ilyen váltás, változás, változtatás képes megadni a szükséges bátorságot.

7. Az üzletben nézelődve, kereteket próbálva fotózzuk le magunkat! Így lehetőséget kapunk rá, hogy akár napokig barátkozzunk új arcviseletünkkel.

9. Vannak, akik úgy érzik, életkorhoz kötött egyes keretek viselése. A szemüveg azonban éppen az az eszköz, amely lehetővé teszi, hogy kitörjünk ebből a skatulyából.

10. Előfordulhat, hogy arcunk egyes részeiről szeretnénk elterelni a figyelmet. Ebben a színek és formák lehetnek segítségünkre. A díszes, élénk színű vagy mintájú szemüvegszárak különös ékszerként terelik magukra a figyelmet.

Rezümé

A szemüvegkeret kiválasztásakor az ellenpontozás szabályát követve érünk el harmóniát. Az arc arányait a szemüvegen kívül a frizura, a dekoltázs, a gallér, a fül- és nyak ékszereivel befolyásolhatjuk. A személyiségtípusunknak megfelelő színek is ehhez járulnak hozzá. Így emelhetjük ki, illetve nyerhetjük el a legelőnyösebb összhatást.

Optikus, optomerista és stílustanácsadó szakemberek segíthetnek a döntésünkben. Követhetjük az ő tanácsukat, ha azt magunkénak érezzük. Választhatjuk az aktuális trend követését, vagy komponálhatunk egy saját magunk kialakította külsőt.

fejforma_szemuveg1_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://optika.blog.hu/api/trackback/id/tr3114027958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása