A tisztán látás szakértő blogja

A tisztán látás szakértő blogja

Szemvidító ételek a kertből

2017. július 03. - FatFox|Creative

Szerencsére a bőség zavarában vagyunk, ha olyan ételekről, frissen ehető gyümölcsökről, zöldségekről beszélünk, amelyek támogatják a szem fiatalságát, fényvédelmét és egészségét. Ha valaki nem szereti a répát vagy a spenótot, ott a sárgadinnye vagy a ribizli. Tessék válogatni!

Répa

Nem csak fütyülni tudunk tőle, de a szem egyik legfontosabb karbantartója. Este egy könnyű saláta répával és olívaolajjal nem csak az alakunkra, de a szemünkre is varázslatos hatással van. Nincs is szükség többre, hiszen napi 15 gramm elégséges mennyiség.

dorka_szemvidito6.jpg

Szőlő

A kékszőlő héja kifejezetten egészséges.  Jó hír lehet, hogy a feldolgozás során nem csak a szőlőlébe, de a borba is kerül belőle. A szem ereire van jótékony hatással. Különösen ajánlott az idősödéssel járó változások megelőzésére és lassítására.

Brokkoli, spenót és barátai

A szem fényvédelméért a napszemüveg mellett ehetünk is. A brokkoli és a spenót fogyasztásával épp olyan jót tehetünk, mint a vöröskáposztával. Aki nyáron a mozgó árusoktól vattacukor helyett úgy dönt, inkább kukoricát vesz, szintén a szemét óvja.

dorka_szemvidito3.jpg

Sütőtök

Könnyű étel, és roppant egészséges választás. Elkészítéséhez nem kell több Michelin-csillagos séfnek lenni. Elég egy méretes tepsibe vizet tenni – és időnként pótolni –, kockákra vágni vagy egyben hagyni. Ezek után feltekerni maximumra a sütőt, majd roppant sokat várni, hogy megsüljön. Kemencével rendelkezők előnyben.

Áfonya és a többiek

Az aprómagvas gyümölcsök antioxidáns hatásuk révén segíti a sejtek közötti kommunikációt, és a fiatal korra jellemző működés megőrzését. Ritkán találkozunk a fekete ribizlivel, holott íze meghökkentően más, mint az ismertebb fajtáké. E mellett felelős a szem ereinek rugalmasságáért. Csak óvatosan vele, mert könnyű megszeretni!

dorka_szemvidito5.jpg

Egyszerű nyári ételek

Tízóraira vagy uzsonnára a vajas kenyér mellé, szemünk jó barátja, a paprika és a paradicsom. Az esti tábortűznél alufóliában sütött krumpli, akár kis vajjal vagy fűszervajjal isteni finom, és a szemünk egészségét is szolgálja.

Nyáron a gyümölcs- és tejturmix azaz a smoothie és a shake, a természetes alapanyagokból készített fagylalt szinte kötelező. Ne higgyünk azoknak, akik azt mondják, a friss gyümölcsök kehelyben, gazdagon díszítve tejszínhabbal és csonthéjasokkal édesség. Tessék nyugodtan enni, hiszen a szem egészségét védő, egészséges étel. Azon felül roppant finom!

dorka_szemvidito4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://optika.blog.hu/api/trackback/id/tr8713992694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása