A tisztán látás szakértő blogja

A tisztán látás szakértő blogja

„Műkönny” mindig van a táskámban, és mit tehetek még?

2018. május 20. - FatFox Creative

Mikor veszem hasznát a műkönnynek? Elég sokszor, hogy mindig magammal hordjam. Hidegben, fűtésben, számítógép előtt, erős fényben, cigarettafüstben, allergia idején…

bigstock-eye-strain-glasses-tired-68342218.jpg

A szemem az egyik legfontosabb forrás arra, hogy dolgozzam vagy élményekkel töltődjek fel. Szeretek írni, olvasni, rajzolni, kiállításra járni, filmet nézni, beszélgetni, autót vezetni, kirándulni… Zsibbasztóan elszigetel, amikor fáj a szemem, és nem élvezhetem az élet látható adományait a szemszárazság miatt. Úgy érzem, a műkönnytől és a borogatásoktól évszázadokat fiatalodik a látásom.

  1. A közhelyes megoldás: uborka

Uborkaszelettel szemükön pihenő hölgyek látványa „évmilliók” óta ismert „szem-wellness”. Kipróbáltam, és valóban a szemre simuló, hideg uborka, frissítő élmény. Ha ehhez 10 perc nyugalom, kényelmes ruha, kellemes hőmérséklet, zene, esetleg egy illatos fürdő társul… A hatás tökéletes.

szemalattikarikak.jpg

  1. Koncentráljunk a hatóanyagokra

A kozmetikai vattakorong hatékony „szem-filter”. Legyen akár tiszta uborkaléből vagy uborka-krumpliléből. A levet vagy a beáztatott pamacsot hűtőbe teszem, hogy jól érvényesüljön az ér összehúzó hatása. Lehűthető, koncentrált hatóanyagokkal átitatott párnákat készen is vásárolhatunk.

  1. Kamilla: igaz vagy zagi?

Roald Dahl-tól származik az igaz vagy hamisnak ez a fajta megfogalmazása. Korábban szinte minden babaszem-tisztításról és felnőtt fertőzés megszüntetéséről szóló írás kamillát javasolt. Amikor kiderült, hogy a kamillára egyre többen érzékenyek, már elég a tisztított vízzel vagy a jó minőségű ásványvízzel történő áttörlés.

  1. Balról jobbra vagy jobbról balra?

Főszabály, hogy kintről befelé. Ez azt jelenti, hogy a fertőzés a könnycsatorna felől érkezik, amit nem hordok szét vattapamaccsal a szem egész területére. Tehát a halánték felőli zugból indulok, és egyetlen egyszer húzom végig az orr töve felőli zugig. Egyszer, hiszen, ha többször, akkor dugába dől a fő szabály logikája.

  1. A mindenre jó: zöld tea

Kipróbáltam – barbár módon egyenesen a filterrel – a hűvös, zöld teás borogatást. Mentségemre szóljon, hogy allergia szezon volt, egész nap monitor előtt dolgoztam. A fűtőtest mellett ültem, és alig sikerült árnyékolni a kinti napfényt. Szem elsősegélyre volt szükségem! Műkönny plusz borogatás egyenlő elégedettség.

1474439200114.jpg

  1. Szemmosó

Az első szemmosóm metszett üvegből készült. Nem csak szépsége, hanem a hatása miatt is frenetikus találmány. Igazság szerint műanyagból is készülhet, sőt, pótolható bármivel, ami méretre közel egyezik egy szemgödör méretével.

Használata is egyszerű: a tisztított (sós) vízbe tágra nyitott szemmel néhányszor belepislogok.

  1. Szempárna

Többféle megjelenési formában létező, a föntihez hasonlóan egyszerű és nagyszerű megoldás. A szempárna rizzsel, gabonával, levendulával, sóval vagy éppen apró kristályokkal töltött, az orr nyergét kikerülő párnácska.

Elérhető áron vettem professzionális, zselével töltöttet, tökéletesen simuló, és hűtőben hűthető párnafélét is.

ow_borogatas.jpg

7+1. A víz

Testünk 60-80%-a víz, mégis örök téma, hogy nem iszom elég vizet. Minden porcikám meghálálja a folyadékot, és a divatos, dehidratáltságot okozó italok kerülését. Ez az egyszerű fizikai megoldás, azaz az ivás, sokat javít az általános közérzetemen. A műkönnyön kívül ezért viszek mindig egy palack vizet a táskámban.

A bejegyzés trackback címe:

https://optika.blog.hu/api/trackback/id/tr9713899528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása