A tisztán látás szakértő blogja

A tisztán látás szakértő blogja

"A szemüvegem & én" - Fehérvári Gábor "Freddie"

2018. október 27. - FatFox Creative

Hétről-hétre érdekes történetekkel közvetítik az Optic World nagykövetei – Kamarás IvánMádai Vivien, Fehérvári “Freddie” Gábor, Pokorny Lia – a LÁTÁS HÓNAPJA legfontosabb üzenetét:

Vigyázz a szemedre, menj el szűrésre!


Az Optic World nagyköveteként Fehérvári Gábor Alfréd (Freddie) elmeséli gyermekkori élményein keresztül, hogyan vált szemüvegesből kontaktlencse viselővé.

fehervari-gabor-alfred-freddie.jpg

Kisgyerekként a hátsó sorból nem láttam a táblát. Nagyon előzékeny volt a tanítónő, hiszen azt mondta, hogy akkor gyere, ülj az első sorba. Beültem és ott se láttam semmit. �

Mióta hord szemüveget?


8 évesen kaptam meg az első szemüvegemet, onnantól gyakorlatilag folyamatosan végig kísérte az életemet. Ahogy cseperedtem fel, kamasszá értem, egyre jobb minőségű szemüvegkereteket kaptam. Borzasztó lelkiismeretfurdalást okozott, amikor eltalált egy labda. Természetesen egy szemüveg nem arra van kitalálva, hogy ezeket elviselje, úgyhogy 17 évesen úgy döntöttem, hogy köszönöm szépen, elég volt, ki kell próbálnom a kontaktlencsét.

Félt a kontaktlencse viseléstől?


Rettegtem attól a tudattól, hogy hozzá kell érnem a szememhez, ezért ismételten megvizsgáltattam. Kellett egy óra, míg hozzászoktam, de nagyon-nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Kipróbáltam, beraktam és úgy éreztem, hogy ez fantasztikus és nekem ezzel élnem kell, úgyhogy attól a naptól fogva áldom a kezét annak, aki megteremtette a kontaktlencsét.

Csak kontaktlencsét hord?


A kontaktlencse jótékony hatásai mellett meg kell említenem, hogy természetesen nekem is van szemüvegem, hiszem minden egyes kontaktlencse viselőnek kell, hogy legyen szemüvege. Az én esetemben azért nagyon-nagyon fontos ez, mert sokszor  későn ér véget egy koncert, kiszárad, elfárad a szemem, ez nyilvánvalóan diszkomfort érzést vált ki, ilyenkor nagyon szeretem azt, hogy ki tudom venni a lencsémet és már szemüvegben utazok haza.

Én nagyon élvezem a kontaktlencse és szemüveg kettősségét, akkor is, hogyha 90%-ban nekem a kontaktlencse az, ami igazán megfelel, de a maradék 10% nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a 90% igazán kényelmes legyen, úgyhogy ne féljetek szemüveget sem választani, mert az is tud öltöztetni.

 

Freddie választása:

Kontaktlencse


Becslések szerint mintegy 125 millió ember használ kontaktlencséket világszerte. Majdnem minden látásproblémához pontos korrekciót tesz lehetővé, így teljes mértében képes igazodni viselője igényeihez. Kapható rövidlátáshoz, távollátáshoz, de már az időskori látásromlást is lehet korrigálni úgynevezett multifokális kontaktlencsével. Nagy mozgásszabadságot biztosít, munkavégzésnél, valamint sportolásnál is praktikus, nem párásodik, a perifériás éleslátást nem korlátozza. Legelterjedtebbek a lágy kontaktlencsék. A fél kemény és a kemény lencséket elsősorban speciális fénytörési hibák javítására használják. Létezik egynapos, eldobható lencsék, kéthetes és havi lencsék. A kontaktlencse viselőknél nem csak a lencse kiválasztásakor kell szemészt, vagy optometristát felkeresni, hanem az időszakos szemészeti vizsgálat is rendívül fontos.

Armani


Az olasz divattervező Giorgio Armani 1934-ben született. Észak Olaszországban, Piacenzában nőtt fel két testvérével. Két évig orvosi tanulmányokat folytatott, majd 1957-ben Milánóba költözött, ahol egy divatüzlet kirakatrendezőjeként kezdett el dolgozni. Armani nevű vállalatát 1975-ben hozta létre, a kezdetekben férfidivatmárkaként indult, melyet a női részleg követett. Később a kiegészítők piacán is megjelent, így ma létezik Armani fehérnemű, napszemüveg, fürdőruha, gyermekruházat és ékszer is. A világ legsikeresebb olasz származású designere.
Stílusát letisztult, testreszabott formavilág jellemzi. Az Armanit a vörösszőnyeges divat egyik úttörőjének is nevezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://optika.blog.hu/api/trackback/id/tr7014325385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása